С бърз обрат на времето в централна и северна Гърция

...
С бърз обрат на времето в централна и северна Гърция
Коментари Харесай

Вълна от лошо време в Гърция, туристите да следят прогнозите

С бърз поврат на времето в централна и северна Гърция стартира седмицата.

Циклонът " Даниел " опустоши централна Гърция от през вчерашния ден, с високи равнища на дъжд и интензивна светкавична интензивност.

Според meteo.gr, 103 милиметра вода е паднала в Загора Пелион през вчерашния ден при изобилните превалявания, които не престават и през днешния ден, до момента в който системата за запис на мълнии " ZEUS " на Националната обсерватория на Атина записва повече от 7000 светкавици.

Синоптиците предизвестяват, че жителите и туристи на централна и северна Гърция би трябвало да бъдат изключително деликатни, защото се чака " стихия, която може да бъде съпроводена от мощен вятър или градушка ". Градовете Ливадия, Ламия, Волос, Лариса, Кардица, Кастория, Верия, Солун, северен Халкидики, Килкис и Драма ще бъдат главно наранени от неприятното време.

Днес, вторник, съгласно метеоролозите, времето ще бъде изменчиво. На места облачно с дъждове и спорадични стихии в централните и северни елементи на страната, като се изключи Тракия.

В останалата част на страната времето ще бъде топло, само че облаците ще се появят в обедните часове на континенталния шелф. Очакват се и спорадичните планински стихии.

Вчера проблеми имаше в региона на град Волос, където водачи бяха блокирани от мощните превалявания и освободени благодарение на пожарни коли.

В болничното заведение във Волос, вода е навлязла в машинното поделение на постройката, вследствие на което пожарната се бори да предотврати късо съединяване в електромеханичната система.

Наводнени са здания, къщи. Центърът е потопен във вода и е непристъпен. През нощта пожарната получи 12 позвънявания за случаи, свързани с изпомпване на вода в по-широкия регион на Волос, както и в Скиатос и Скопелос.

След изключителната среща с оперативни и служебни органи по тематиката за рисковите метеорологични феномени, провокирани от неприятното време " Даниел ", министър Василис Кикилиас акцентира, че „ съгласно метеоролозите това е рисково естествено събитие “ и добави, че „ належащо е особено внимание от страна на всеки жител и екскурзиант “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР