С българското европредседателство страната ни доказа защо трябва да бъде

...
С българското европредседателство страната ни доказа защо трябва да бъде
Коментари Харесай

Ева Майдел: Страната ни доказа защо трябва да бъде част от ядрото на ЕС

С българското европредседателство страната ни потвърди за какво би трябвало да бъде част от ядрото на Европейски Съюз и взимането на значими решения.

Това съобщи евродепутатът Ева Майдел в изявление за Bulgaria ON AIR.

Според нея България е постигнала впечатляващ напредък и по тематиката Западни Балкани.

„ Това е първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и то не направи неточности, а даде доста съответни резултати “, изясни Майдел.

Тя добави, че с това европредседателство България е потвърдила за какво би трябвало да бъде част от взимането на значими решения.

"Взехме 150 досиета от естонското председателство, по които работихме, завършихме 78 от тях. Това е необикновен триумф ", добави още Майдел.

Тя акцентира, че сме създали по този начин, че единният пазар да работи по-добре както в областта на цифровите технологии, по този начин и в областта на енергетиката.

“Направихме по този начин, че европейските консуматори да имат по-улеснен достъп до артикули и услуги, както и да имат по-добра защита и сигурност “, разясни евродепутатът.

Според нея това европредседателство страната ни съумя да сложи въпроса за Западните Балкани на масата за договаряния и да доближи съответни резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР