С балета Кармина Бурана, който е премиера за Софийската опера

...
С балета Кармина Бурана, който е премиера за Софийската опера
Коментари Харесай

Започна фестивалът Опера на върховете - Белоградчишки скали​

С балета „ Кармина Бурана ", който е премиера за Софийската опера и балет, стартира фестивалат „ Опера на върховете - Белоградчишки скали ". Тази година е неговото четвърто издание. В продължение на три седмици скалите в Белоградчик и пещарата „ Магурата " ще са натурален фон за представленията на Софийската опера и балет.

Мястото е ентусиазъм освен за артистите, само че и за публиката, по тази причина притегля феновете на изкуството.
учен Пламен Карталов, шеф на „ Софийска опера и балет ": Самото място ни връща към мисълта на Иречек, че не може да се споделя и споделя, то би трябвало да се види и да се допре.
Балетът „ Кармина Бурана " по музика на Карл Орф е последният театър от програмата на Софийската опера и балет. Хореограф е италианецът Фреди Франдзути.
Сара-Нора Кръстева, живописен ръковoдител на балета: За Кармина Бурана текстовете са писани хиляда триста и еди коя си година, пък музиката много по-късно, тъй че и в спектакъла хореографът се е водил от цялото това, този огромен интервал от време и има както неокласика, по този начин и по-съвременно контенпорари.Фреди Франдзути, хореограф: Голяма страст е да сме тук, тъй като ние се усещаме като в магия. Това е огромна концепция да се събере танцовото изкуство и историята на индивида.
Публиката остана запленена от спектакъла.

Програмата на фестивала ще продължи до четвърти август. Освен балетните спектакли са включени също известни опери и мюзикълът „ Мама Миа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР