С автошествие във Видин излязоха на протест заради забавеното строителство

...
С автошествие във Видин излязоха на протест заради забавеното строителство
Коментари Харесай

Автошествие-протест заради забавеното строителство на скоростния път от Видин до Ботевград

С автошествие във Видин излязоха на митинг поради забавеното строителство на скоростния път до Ботевград. Организатор е Гражданско обединяване „ Единни за смяна “, основател и на поредност митинги през 2018 година, след които държавното управление реши да бъде издигнат скоростен път от Видин до Ботевград. Гражданското неодобрение тогава разгласи актуалният заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова, предава Българска национална телевизия.

Протестиращите в този момент упорстват за дотъкмяване на правата Видин - Монтана до края на 2025 година, стартиране в употреба на сектора Мездра - Ботевград до края на 2024 година, привършване на всички процедури за тунел под Петрохан до края на идната година и започване на строителството му. Обявиха, че ще блокират за час интернационалния път Е-79 на входа на Видин. Казват, че двете години закъснение и безнаказаност се заплащат с човешки животи.

Петьо Петков - протестиращ: 4На места се работи, тук-там не се работи. За тунела, да не приказваме. Пак по този начин, стопираха го за доста дълго време ".

„ След 2018 година, когато митингите дадоха някакъв резултат във тип на съглашение с държавното управление, стартира да се работи по плановете. Стигнахме даже до начало на градежа. Имаме един сектор, който е съвсем подготвен. Последваха две години престой. Ако с тези темпове продължаваме, можем и след 10 години да имаме и път до Видин. Всеки ден обаче на този път умират хора ", съобщи Росица Кирова – заместник-председател на Народното събрание.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР