С авторския моноспектакъл Ива е онлайн Националният дворец на културата,

...
С авторския моноспектакъл Ива е онлайн Националният дворец на културата,
Коментари Харесай

Отбелязват 90 години от рождението на Крикор Азарян

С авторския моноспектакъл " Ива е онлайн " Националният замък на културата, взаимно с Фондация " Проф. Крикор Азарян и Театър 199 " Валентин Стойчев ", ще почетат рождението на огромния сценичен режисьор Крикор Азарян. Събитието се провежда с поддръжката на Министерството на културата  и ще се състои на 15 март, когато незабравимия Коко, както го назовават околните му хора, щеше да навърши 90 години.

Постановката е с присъединяване на Ива Тодорова, студентка на професора, а режисьор е Стоян Радев. Със спектакъла се възобновява традицията, стартирана през 2015 година, съгласно която всяка година възпитаници и другари на Азарян означават раждането му със особено събитие и споделят мемоари и случки, свързани с него. След представлението Фондация " Проф. Крикор Азарян ” още веднъж ще връчи премия за блестящо достижение в театралното изкуство, като носителят й до последно се пази в загадка.

Зала 2 " Азарян " в НДК ще посрещне публиката с освежен образ и още веднъж ще одобри името Театър Азарян, както беше известна последните години. Пространство ще продължи да се употребява интензивно за отдаване чартърен на продукции, свързани със театралните изкуства – театрални, танцови и музикални спектакли, за каквито е основана и самата залата, уверени са от новото управление на Националния замък на културата.

Техният блян е тя да заживее пълностоен живот и програмата й да бъде разнообразна и богата през цялата година, както и да продължава да съхранява духа и силата на емблематичния създател, чието име носи. " Тази игра става с взаимна обич и религия. Колкото повече обич и религия, толкоз повече креативна полуда и наслада от процеса. ”, това е един от паметните цитати, завещани от Азарян.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР