С австрийската постановка „Паула” утре ще завърши 15-о издание на

...
С австрийската постановка „Паула” утре ще завърши 15-о издание на
Коментари Харесай

Гледаме Паула, овързана в тел заради локдауна СНИМКИ

С австрийската режисура „ Паула” на следващия ден ще приключи 15-о издание на фестивала за спектакъл и актуален танц „ Черната кутия”. То ще бъде играно от 19 часа в Камерна зала на Драматичен спектакъл.

Фестивалът започва на 29 юни и на него бяха показани общо 5 спектакъла от България, Чехия, Италия и Словения.

Австрийската режисура пробва да изследва изолацията на хората през последната година. Тя е дело на водещата австрийска хореографка Едита Браун.

„ Паула” е камерен театър, в който се споделя за самотата на една жена по време на локдауна. Едита Браун кара героинята си да се движи полугола и овързан в тел по сцена.



Гостуването на продукцията се реализира с поддръжката на Австрийско посолство в София. На сцената ще танцува Ирис Хайцингер.

Музиката е на Тиери Забоатсеф, а създател на светлинния дизайн е Томас Хинтербергер. Драматургията е на Герда Пошман-Райхнау.

Партньори на 15-то издание на „ Черната кутия” са Община Пловдив, Министерство на Културата, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, КЦМ 2000 АД, Драматичен спектакъл и Държавен Куклен Театър. Общината поддържа фестивала с 50 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР