С АЩ играят ключова роля в събитията в. Това заяви

...
С АЩ играят ключова роля в събитията в. Това заяви
Коментари Харесай

Руското разузнаване обвини САЩ за събитията в Беларус

С АЩ играят основна роля в събитията в. Това съобщи ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.
„ Западната диря е ясно забележима в събитията в Беларус. От самото начало протестните дейности са добре проведени и координирани от чужбина “, сподели Наришкин. Той уточни още, че Западът е почнал да приготвя митинги вмного преди президентските избори.
 Премиерите от Вишеградската четворка с обща позиция за обстановката в Беларус Премиерите от Вишеградската четворка с обща позиция за обстановката в Беларус
Полша, Унгария, Чехия и Словакия ще предложат Европейският съюз да освободи от визи жителите на Беларус и да одобри нов пакет от икон...
По думите му единствено през 2019 година - началото на 2020 година посредством разнообразни неправителствени организации Съединени американски щати са изпратили към 20 милиона $ за образуване на антиправителствени манифестации в Беларус.
 „ Тези пари отидоха за образуване на мрежа от „ самостоятелни блогъри “ и осведомителни сметки в обществените мрежи, за подготовка на деятели за улични манифестации... Най-обещаващите бяха опитни американски инструктори в „ ненасилствените митинги “, сподели Наришкин и добави, че Съединени американски щати се пробват да провеждат цветна гражданска война и антиконституционен в Беларус.
Освен това ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване съобщи, че Вашингтон е взел претендента за президент Светлана Тихановска под директно настойничество дружно с други белоруски.
В Беларус не престават митингите, свързани с резултатите от президентските избори в страната на 9 август. Според формалните данни на Централната изборна комисия на републиката Александър Лукашенко завоюва успеха с над 80% от гласовете. Втора остана Светлана Тихановска, която по-късно беше принудена да напусне страната. За разлика от Запада, Русия призна Лукашенко за законен държавен глава.
 Водеща опозиционна лидерка е арестувана в Беларус Водеща опозиционна лидерка е арестувана в Беларус
Неидентифицирани маскирани мъже са задържали водеща опозиционна фигура в Беларус, оповестиха локални медии, представени от Военновъздушни сили. Очевидци тип...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР