С ъс 199 гласа “За” депутатите създадоха временна комисия, която

...
С ъс 199 гласа “За” депутатите създадоха временна комисия, която
Коментари Харесай

Комисия в НС ще разследва действията на МВР срещу протестиращи

С ъс 199 гласа “За” депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която ще проверява всички условия при потреблението на сълзотворен газ и използването на мощ и помощни средства от страна на Министерство на вътрешните работи против протестиращи жители по време на митингите на 10 юли и 2 септември предходната година.

Комисията ще проверява и използването на СРС-та по отношение на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията, показва.

Искането на ГЕРБ в обсега на комисията да се включат и дейности на протестиращите против чиновници на Министерство на вътрешните работи и противозаконни подслушвания от страна на служебното държавно управление по време на предизборната акция за 46-ия парламент, беше отхвърлено.

"Комисията ще търси доказателства и ще показа тези, които към този момент е събрала ", сподели Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме! "

"Да съберем доказателства, да разкрием осъществените закононарушения, да го създадем, забележете, оптимално обществено, тъй като това е нещо, което би трябвало да се знае. Ние изискуем на българските жители това, и това, забележете, не е реваншизъм. Не, по този начин би трябвало да наподобява правораздаването в една естествена страна. Все още ние не сме, въпреки че тръгнахме с мудни стъпки в тази посока. Втори въпрос, който ще прегледа същата тази комисия, са противозаконните подслушвания, осъществени от всевъзможни отдели и отделчета от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и в съучастието на прокуратурата и Специализирания съд, по предписание на основния прокурор ", сподели още Хаджигенов.

Маноил Манев от ГЕРБ предложи към обсега на комисията да се включи и определяне има ли похищения против чиновници на Министерство на вътрешните работи и още:

"И да бъде добавено и дали служебният кабинет приложи СРС-та, нелегално подслушване, тъй като да забележим пък дали служебният министър на вътрешните работи по някакъв метод по време на цялата предизборна акция не беше употребявал противозаконни СРС-та, какъв брой те са били законни и във връзка с кого бяха употребявани, какъв брой, всички обстоятелства и условия, просто да ги изкараме на бял свят и да я приключим и тази тематика ".

[gallery]11171[/gallery]
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР