С аргумент, че няма да наруши Конституцията, президентът Румен Радев

...
С аргумент, че няма да наруши Конституцията, президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев утвърди Иван Гешев за главен прокурор

С мотив, че няма да наруши Конституцията, президентът Румен Радев заяви, че утвърждава Иван Гешев за идващ основен прокурор на България.
Радев стартира с думите, че е върнал избора на Иван Гешев с мотив, че не би трябвало изборът на основен прокурор да всява подозрение в обществото. Веднага обаче уточни, че " няма да допусне президентът няма да наруши Конституцията " и че в България следва да има съблюдаване на законите.
Той добави, че е провел диалог с Иван Гешев преди да направи известието и му споделил, че чака еднообразно отношение както за аферата КТБ, по този начин и за офшорните сметки на политици и магистрати плюс абсурда с инсинераторите в БАБХ.
Президентът категорично акцентира, че отчетността на основния прокурор завършва с неговия избор, само че въпросът бил в цялостния модел на държавното ни обвиняване. Затова Радев стартира необятна полемика за смяна на модела на прокуратурата. " От успеваемостта на промяната в правосъдната система зависи дали ще реализираме правдивост, изкривяване на корупцията и държавността ", сподели президентът.
Сподели с твоите другари
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР