С апел за подкрепа от страна на обществото служителите на

...
С апел за подкрепа от страна на обществото служителите на
Коментари Харесай

И служители на Топлофикация – Русе“ излязоха на протест

С зов за поддръжка от страна на обществото чиновниците на „ Топлофикация – Русе “ се събраха пред сдружението през днешния ден. Освен за работните си места, хората се притесняват, че над 20 000 семейства в града ще останат без топлоподаване измежду тях детски градини, учебни заведения и лечебни заведения.



Към момента блокиране на придвижването в региона на Дунав мост не се възнамерява. Протестите пред топлофикационното сдружение обаче ще продължат.

„ Целият град ще остане без топлоподаване, което е доста сериозен проблем. Следващият проблем, който също ще се появи е, че градът ще би трябвало по някакъв метод да се отоплява през зимните интервали, а това също доста ще наруши качеството на въздуха. Така че това също ще се появи като проблем при положение, че тя затвори през 2026-а година “, съобщи Емил Чапъров, чиновник в „ Топлофикация-Русе “.

„ Не знам дали някой знае какъв брой тежък е трудът на енергетиците, на миньорите да не приказваме въобще. При затварянето всички тези експерти ще отидат, ще се преквалифицират и връщане обратно няма да има. Искаме преразглеждане на териториалните проекти, които не сме ги виждали, не знаем какво включват. Те би трябвало да включват и нашия район “, разяснява Елена Млеченкова - ръководител на КНСБ в „ Топлофикация-Русе “.

Репортер: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР