С апарат за високоинтензивна магнитна терапия - единствен в региона,

...
С апарат за високоинтензивна магнитна терапия - единствен в региона,
Коментари Харесай

Откриха реновирано отделение в МБАЛ - Тутракан

С уред за високоинтензивна магнитна терапия - единствен в района, разполага новооткритото Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в болничното заведение

С водосвет и освещаване, отслужени от отец Илия Тонков, бе намерено през вчерашния ден реновираното поделение по Физикална и рехабилитационна медицина. Трикольорната лента преряза кметът доктор Димитър Стефанов, който пожела сполучлива работа на екипа и удовлетворени пациенти.

Поздравления получиха от шефа на болничното заведение доктор Богомил Бойчев, от доста техни сътрудници и от ръководителя на Общински съвет - Тутракан Нехат Кантаров, оповестиха от лечебното заведение.

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина разполага с съвременна здравна инсталация:

- апарати за нискочестотен, средночестотен и високочестотен ток

- уред за магнитотерапия

- светлолечение

- ултразвукова терапия

- лазертерапия

В отделението е разполагаем добре оборудван бранш по Кинезитерапия.

Ще се одобряват пациенти с направление за хоспитализация от отделенията на болничното заведение, от персоналния доктор и лекар-физиотерапевт.

За доболнична помощ се одобряват пациенти с направление от доктор - експерт и персонален доктор.

Д-р Юлия Владимировна МАНОЙЛОВА е шеф на Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан. През 2005 година тя е приключила Медицински университет в гр. Плевен и стартира работа в Центъра за незабавна здравна помощ в гр. Русе.

През 2017 година придобива компетентност „ Физикална и рехабилитационна медицина ”.

Работила е в Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ „ Канев ”, гр. Русе.

„ Нашето поделение играе значима роля при възобновяване на пациенти след прекарани инсулти, претърпени контузии на опорно-двигателния уред, на пациенти със болести на периферна и централна нервна система, дегенеративни и възпалителни ставни болести. Скъсява се възстановителния интервал и пациентите се връщат в своята ежедневна интензивност. - разясни доктор Юлия Манойлова. - Спектърът от другите апарати тук ще бъде допълнен и по този начин да се приложат и други високоспециализирани действия от нашата компетентност, които на драго сърце бихме предложили на нашите пациенти.

Искам да изкажа своята признателност на управлението на болничното заведение и на целия екип, който ни помагаше да стартираме, тъй като това е още една значима стъпка в грижата за възстановяване на здравословното положение на пациентите в тази болница. ”

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина или както нормално го назоваваме Отделение по физиотерапия разполага с нов уред за високоинтензивна магнитна терапия (високоинтензивен магнит) - уред, единствен в района. Той е потвърден фактор с резултат за доста бързо възобновяване след контузии, неразастващи фрактури, импинджмънт синдром, заболяване на централна и периферна нервна система, мускулна релаксация. Има мощно болкоуспокояващо влияние, редуцира интервала на посещаване на пациентите в отделението.

След формалното разкриване, отделението по Физикална и рехабилитационна медицина ще стартира работа на 27 февруари (понеделник).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР