С анимация на кокили и концерт на 22 март от

...
С анимация на кокили и концерт на 22 март от
Коментари Харесай

Хепънинг за Деня на водата в Пловдив

С анимация на кокили и концерт на 22 март от 10.30 часа на пл. „ Стефан Стамболов “ Пловдив ще означи Световния ден на водата. Градският хепънинг се провежда годишно от Община Пловдив, взаимно с Регионална ревизия по околна среда и води –  Пловдив, „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.

Тази година тематиката е „ Ускоряване на смяната “, а в тържеството отдадено на нея  ще се включат близо 400 деца от детските градини, учебните заведения и екоклубовете в града.  В програмата ще вземат участие още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „ Тракия “. На специфична сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови осъществявания. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките FIRETER.

Участие в програмата ще вземат и чиновници от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РД ПБЗН), които на профилиран пожарен автомобил ще вършат демонстрации. Децата дружно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат скъпи препоръки по какъв начин да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от учебните заведения, свързани с мотото „ Бъди смяната, която искаш да видиш в света “. Жури ще отличи и най-интересните планове.

За положителното въодушевление на празника ще се погрижат и общителните спонсори на акцията от Михалково, фабрика за сладки „ Елена “, детска козметика „ Пижо и Пенда “ и 101 балона.

Специално за Световния ден на водата Оперативна програма „ Градини и паркове “ ще пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР