С анекс от 26.08.2022 година между Агенцията за социално подпомагане

...
С анекс от 26.08.2022 година между Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

Удължава се срокът за предоставяне на услугата Топъл обяд в Община Разлог

С анекс от 26.08.2022 година сред Агенцията за обществено подкрепяне и Община Разлог се удължава срокътза даване на услугата „ Топъл обяд в изискванията на пандемия от COVID- 19 в Община Разлог “. Различни целеви групи ще получават безплатна финансова помощ до 30.09.2022 година.

От услугата, включваща чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт, могат да се възползват лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение, заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок растеж от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията, лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка, както и лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Приемът на заявления-декларации остава отворен и ще се осъществя през целия интервал на осъществяване на плана. “Топъл обяд ” е част от целенасочената обществена политика, която Община Разлог развива в поддръжка на хората, живеещи в материално лишаване и в риск от обществена изолираност. Топъл обяд се дава от 01.01.2021г. на 170 лица, за поддръжка на уязвими жители на община Разлог, които не са в положение сами да обезпечат прехраната си в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, провокирана от появяването на COVID-19.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР