S&P Global Inc. води преговори за придобиването на IHS Markit

...
S&P Global Inc. води преговори за придобиването на IHS Markit
Коментари Харесай

S&P Global и IHS Markit на път да осъществят втората най-голяма сделка за годината

S&P Global Inc. води договаряния за придобиването на IHS Markit Ltd. За 44 милиарда $, съобщи Блумбърг. Ако договорката стане факт, тя ще докара до сливането на два от най-големите снабдители на данни на Уолстрийт.

IHS Markit, която дава пазарни данни, разбори и проучвания, имаше пазарна оценка от 36,9 милиарда $ след края на търговията в петък. От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 23%, до момента в който тези на S&P Global са напреднали с 25%, което дава на компанията пазарна капитализация от 82,2 милиарда $.

Сделката може да бъде оповестена още през днешния ден, показа с Блумбърг осведомен източник. Тя припомня за офертата на Лондонската фондова борса (LSE) за придобиването на доставчика на финансови данни Refinitiv Holdings Ltd за 27 милиарда $. LSE към момента води договаряния с Европейският съюз за прдобиването

Придобиването на IHS Markit от S&P за 44 милиарда $ би била втората по величина договорка през тази година, след осъществената през юли продажба на няколко газопреносни мрежи от водещите китайски енергийни компании на новосъздадено държавно сдружение за 56 милиарда $.

Регулаторен надзор

„ Няма подозрение, че сходно обединение би било огромен потрес “, разяснява Крейг А. Хюбър, създател на Huber Research Partners LLC.

Според него тази договорка може да срещне отпор от страна на регулаторите, защото финансовите и енергийните данни, които наблюдават двете компании, значително се препокриват.

„ Не знам дали ще има проблем с антитръстовите регулатори, защото и двете компании дават данни за пазара, тъй че обстановката е комплицирана “, разяснява Джин Руй О, шеф на United First Partners.

По-рано „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че договорката ще се реализира напълно в акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР