С амо преди няколко години Гърция се бореше за оцеляването

...
С амо преди няколко години Гърция се бореше за оцеляването
Коментари Харесай

Гърция планира да забрани продажбата на коли с ДВГ през 2030 г.

С амо преди няколко години Гърция се бореше за оцеляването си, а в този момент Кириакос Мицотакис показва голямото самочувствие на водената от него страна, обявявайки извънредно самоуверен проект за реализиране на СО2-неутралитет. И това се случва на фона на цялостното осведомително заглушаване на термина „ зелена сделка”, който в родния „ ефир” се прокрадна страхливо едвам през последните няколко седмици.

Но гръцкият министър ръководител демонстрира, че банкрутиралата преди няколко години страна към този момент е по-смела от множеството членове на Европейски Съюз. В края на предходната седмица стана ясно, че Мицотакис има желание да обнародва закон, който да контролира времево постигането на СО2 неутралитет на Гърция.

Гръцкото държавно управление желае до 2030 година да понижи отделяните излъчвания СО2 с 55%, а през 2040 година това понижаване към този момент да е 80%, с цел да се реализира въпросният нулев отпечатък върху природата през 2050 година

Една от стъпките за реализиране на огромната цел е възбраната за продажба на нови коли с мотор с вътрешно горене през 2030 година, пет години по-рано от поставения от Европейски Съюз краен период. През 2025 година се планува всички нови такси в Атина и Солун да са електрически, като през същата година 1/3 от колите чартърен също не би трябвало да отделят нездравословни излъчвания, без да се показва дали става въпрос за двата съществени града или за цялата страна.

И това идва на фона на родната стратегия „ Околна среда 2021 – 2027”, в която в един абзац е записана дотация (евентуална) за покупка на електрически автомобил до 12 000 лева Евентуална, тъй като за тази дотация се желаят евро пари, а нито една страна в Европейски Съюз не субсидира покупката на електрически автомобили с евро фондове.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР