С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще настоява данъкът върху

...
С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще настоява данъкът върху
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма опасност да останем без хляб, ще настояваме ДДС-то да е 9%

С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще упорства данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде понижен от 20 на 9 %.

" Проблемите на хлебопроизводителите са главно поради увеличаващата се цена на природния газ, а страната ще откри механизми, с цел да ги компенсира ", съобщи аграрният министър.

" Правителството сега работи интензивно в тази посока. Аз не считам, че има действителна опасност ние да останем без самун, още повече, че България е чист експортьор на пшеница. Ние имаме задоволително количество. Новата годишна продукция се чака да бъде доста добра. Няма справедливи предпоставки да се случи сходно нещо ", акцентира той.

Земеделският министър поддържа хлебопроизводителите в настояванията им за понижаване на Данък добавена стойност като мярка против галопиращите цени на храните.

Според Иван Иванов по тематиката има съгласие в ръководещата коалиция:

" На актуализация на бюджета ще настояваме категорично нашата парламентарна група и Българска социалистическа партия като част от обединението да бъде понижен Данък добавена стойност на главните хранителни артикули, освен на хляба. Последно разговаряхме за 9 % ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР