С активна международна помощ Гърция продължава гасенето на пожарите. С

...
С активна международна помощ Гърция продължава гасенето на пожарите. С
Коментари Харесай

С жива верига жители се опитват да спасят домовете си

С дейна интернационална помощ Гърция продължава гасенето на пожарите. С жива верига към селата локалните поданици се пробват да спасят домовете си на остров Евбея. Европейският съюз финансира възобновяване на изпепелените региони, съобщи кореспондентът на БНР в Гърция.

Осми ден продължава битката на огнеборците на остров Евбея, където е най-критична обстановката с пожарите. Голяма част от загасените огнища се разпалват още веднъж. В помощ на пожарникарите са стотици доброволци. Няколко села са обградени от огъня и се гаси всяка къща. По високите места, до които не могат да доближат огнеборците, се гаси единствено по въздух. 17 хиляди фамилии са без ток.

Трудно е и в област Аркадия в Пелопонес, където от тази заран още веднъж изтеглят хора, осведомят от Гражданска отбрана. Премиерът Мицотакис благодари на доста страни за оказаната помощ и взаимност:

" Мащабът на бедствието, изключително в Евбия и Атика провокира болежка в сърцата ни! Искам първо да поднеса своите извинения за всички недостатъци, които е имало през годините. Напълно разбирам нашите съграждани, които видяха по какъв начин къщите и парцелите им горят! ". Европейският съюз отпуска помощ от 500 милиона евро за потърпевшите от пожарите и за залесяване на опожарените региони. Днес още веднъж температурите се повишават до 42 градуса, сочат прогнозите, с висок риск от пожари на островите в Егейско море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР