С ъдят бизнесмен за укриване на данъци за над 3

...
С ъдят бизнесмен за укриване на данъци за над 3
Коментари Харесай

Съдят бизнесмен за укриване на данъци за над 3 милиона

С ъдят предприемач за укриване на налози за над 3 милиона лв..

Обвиняемият е притежател, шеф и представител на комерсиално сдружение, оповестяват от прокуратурата. Ръководената от него компания изкупувала зърно от аграрни производители.

Въпросните контрагенти не били открити и регистрирани по Закона за налог върху добавената стойност.

В подаваните през органите на Национална агенция за приходите от името на компанията месечни справки-декларации се заявили фиктивни доставки от несъществуващи компании. По този метод се акумулирал безпочвен данъчен заем, след което се осъществявали действителни доставки на зърно, нужно като суровина за активността на други компании. За тях сдружението на обвинения получавало действителни заплащания.

В хода на следствието е било открито, че притежателят избегнал заплащането на данъчни отговорности на сдружението в изключително огромни размери - 3 321 862,05 лв., представляващи изискуем налог върху добавената стойност. Обвиняемият посредством упълномощено лице подал по електронен път месечни справки-декларации за съответни данъчни интервали, които били подправени.

За задачата били употребявани неистинен фактури при практикуване на стопанската активност, водене на счетоводство и пред органите на приходите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР