С 943 гласа за ГЕРБ преизбра за председател на партията

...
С 943 гласа за ГЕРБ преизбра за председател на партията
Коментари Харесай

Борисов: В парламента няма нищо освен коалиция, която се бори за постове и пари

С 943 гласа " за " ГЕРБ преизбра за ръководител на партията Бойко Борисов.

За зам.-председатели бяха определени Даниел Митов и Томислав Дончев.

" Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по неприятен метод, че ние желаеме да крепим това ръководство. Но по тази причина се съгласих с изречението народен щаб и предварителни избори . Защото в този парламент няма нищо с изключение на четворна коалиция, която се бори единствено за постове и пари ", акцентира Борисов.

" Много мислихме по политическата ни декларация. война сме безапелационни това не е военна интервенция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма опрощение да бъде пощаден агресорът ", заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов , съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Винаги съм бил за мирна, уравновесена политика, само че това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш интервенция – изрично не. Вместо ние като страна и нация да сме безапелационни, тъй като в мир можеш да приказваш за национални ползи. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес единствено и това е човешкият живот. Да кажеш, че си срещу наказания, срещу съоръжение да се изпрати, което прави цяла Европа и света, ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и единствено с помощта на ГЕРБ да имаш декларация за наказания, това е несериозно ", безапелационен е Борисов.

ГЕРБ организира VII Национално заседание на партията . В събитието вземат участие близо 1 100 делегати и посетители от всички регионални структури на партията в страната, управлението на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и ръководители на общински препоръки от ГЕРБ.
 БГНЕС
" ГЕРБ би трябвало да образува държавно управление в сянка с екипи, които да приготвят антикризисна стратегия за ръководство на България и във всеки един миг да имат подготвеност да предложат управленчески решения. Това е ваш дълг, това е също по този начин наш дълг като Европейска национална партия към хората в България ". Това съобщи в особено видеообръщение Антонио Лопес , общоприет секретар на Европейската национална партия (EНП), към делегатите на VII Национално заседание на ГЕРБ.  

" ГЕРБ би трябвало да работи за ново ръководство на страната.  Мандатоносителят е групировка, която очевидно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ би трябвало възвърне стабилността – политическия и междуинституционалния разговор. ГЕРБ би трябвало да сътвори условия за икономическа и обществена сигурност на жителите. ГЕРБ би трябвало да отстоява геополитическата ориентировка на България като страна член на Европейски Съюз и НАТО ", съобщи Лопес.   

Той уточни, че сега страната се ръководи от " коалиция на омразата ". " Всичко е безредно, без визия, без посока нито пред гласоподавателите, нито пред жителите ", съобщи Лопес.
Във видеообръщението се акцентира, че държавните управления, водени от Бойко Борисов , са превели България през поредност от рецесии и са я извеждали всякога по-силна. " Твоите държавни управления пазиха финансовата непоклатимост, България беше измежду страните с най-нисък дълг, направиха се огромни вложения в пътната, железопътната, екологичната инфраструктура ", обърна се Лопес към водача на ГЕРБ.  

Генералният секретар на ЕНП пожела сполучлив конгрес на делегатите, по време на който да бъдат сложени високи цели и отговорности, които в бъдеще ще доведат до стабилността и полагащото се почтено място на България на европейската сцена. 

" ГЕРБ е единствената рационална опция за жителите, ще се върне на пътя на успехите ", съобщи при доклада на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров , член на комисията и кмет на Стара Загора.

Пред делегатите на Седмото Национално заседание на партията той акцентира, че политическата мощ е доста добре структурирана на национално и на районно равнище.

" Въпреки това има още доста работа, с цел да потвърдим, че ГЕРБ е единствената рационална опция за жителите, за страната ", посочи Тодоров.

" ГЕРБ има не просто ръководител на партията, а същински водач, и считам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите ", съобщи в отчета кметът на Стара Загора.

" Много въпроси свързани с днешния ден висят със страшна мощ пред България. Трябва да сложим още нещо, като задача и то в идващите месеци. Трябва да сложим началото на края на президентската хунта ", сподели Спас Гърневски на конгреса на ГЕРБ.

" България е на автопилот и се задава Жан Виденов апокалипсис. Отговорността е на тези четири партии, които сътвориха това антинародно държавно управление, несъответстващо, което не знае къде се намира ", сподели Гърневски.

Според него Румен Радев е провел прелом против държавното управление на Борисов.

" Начело на този план е оня, който провежда преврата против конституционното българско държавно управление на Бойко Борисов ", съобщи той.

Гърневски атакува сериозно Кирил Петков и Асен Василев, като ги упрекна, че си служат с операция.

" Кирил Петков също погазва българската конституция с подправените си заявления онлайн, този човек, който не си знае пълномощията, който си разрешава да суспендира правосъдната система. Това ли е работата на министър Петков. Другият, който продължава офанзивите против законното ръководство на ГЕРБ е вицепремиерът, който всяка втора дума му е обвиняване, че ГЕРБ са крадели, в случай че крадяхме щеше ли България да стигне равнище с три пъти по-висок БВП ", сподели той.

" Днес се навършват тъкмо три месеца, откогато страната се ръководи от Продължаваме промяната. Днес всеки български жител изпитва смяната на гърба си ", сподели Деница Сачева по време на отчетно-изборното заседание на ГЕРБ.

Високите цени на стоките от първа нужда бяха част от главната рецензия на Сачева към ръководещите.

" Безпрецедентни цени на хляба, на тока, газа, олиото. Изнемогващи от високите цени на тока лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, обществени домове. Липса на съответни обезщетения за бизнеса и публичните институции, а всеки, който изиска помощ е застрашен да получи инспекция на финансовото положение ", съобщи тя.

" Излъгани са и пенсионерите, беше им дадено, че няма да имат пенсия под линията на беднотия, а се оказва, че повече от 1 милион от тях са точно там. Объркаха тези хора. От 1 юли ще създадат още по-голям безпорядък, когато им дават обещание огромна пенсионна промяна. Отделиха се съвсем 100 милиона лв. да се имунизират българските пенсионери, а единствено 30 хиляди откликнаха на този апел. Втори сме по смъртност от COVID-19 в света. Така се ръководи рецесията съгласно Продължаваме промяната ", сподели Сачева.

" Ние предупреждавахме, че цените на тока ще излязат отвън надзор, а в този момент ни предложиха това недоносче, което те назовават годишен бюджет. Той е изработен на неверна основа. Няма и две седмици откогато одобриха бюджета и към този момент сами споделят, че растежът ще бъде по-нисък, а инфлацията по-голяма. В този по този начин наименуван обществен бюджет резервираха всички наши ограничения. Има ли по-голямо самопризнание от това, че това, което сме правили е било потребно, в случай че през днешния ден в този бюджет няма нито едно ново предложение ", добави Сачева.

" Газът е безценен, тъй като Европа се възвръща бързо и употребява доста газ. Останалите страни в Европа дадоха помощи, а ние не направихме нищо. Поканихме синдикатите и работодателите по време на предизборната акция. Измислихме нова формула. През юли предходната година предложихме да се заложи буфер, който да се компенсира бизнесът за скъпия ток и газ, това щеше да удържи инфлацията ", сподели Делян Добрев .

Предложението на ГЕРБ за отплата е било отхвърлено от ръководещите.

" В края на ноември с образуването на 47 Народно събрание внесохме предложение за отплата с 75%, само че те го отхвърлиха. Опитаха се да го прекопират. Дадоха нещо сходно, само че то излезе недъгаво. Аз съм сигурен, че професорите в Харвард ще се срамят от този модел. Инфлацията ще бъде сменена от рецесията. Имаме чудовищна инфлация, която броди из България и изяжда приходите на хората. В Европа също я има, само че там е на половина по-малка, тъй като дадоха отплата. Нищо хубаво няма да се случи. Ще става доста по-лошо. Ще се появи и звярът на рецесията ", уточни той.

" Трябва да поговорим за предишното. Трябва ли да се усещаме отговорни, че сме носили отговорността за ръководство на страната едно десетилетие. Това е чест. Ние управлявахме в интерес на жителите. Трите мандата на ГЕРБ ще останат като знак на непоклатимост и успокоение ", сподели Томислав Дончев .

Той уточни, че ГЕРБ са управлявали с поддръжка, а не по стичане на събитията.

" Управлявахме, тъй като хората ни даваха решителна поддръжка, а не от случайност и шанс. България се ръководи от коалиция на омразата. Между тях няма свързващ детайл единственото, което ги сплотява е омразата по отношение на другите. Омразата е липса на цел. Точно поради това резултатите от това ръководство са толкоз пагубни. Имаме кадрови недоразумения и липса на резултати. Имаме ли проект за възобновяване, антикризисни ограничения, смяна има, само че към по-лошо. Гражданите имат потребност от опция ", сподели той.

" Днес е значимо да осъдим съветската инвазия и на процедура с действителни дейности. Санкциите са единствено един от инструментите ", съобщи Даниел Митов .

" Украйна има потребност от действителна помощ, а българското държавно управление е нерешително и колебливо. Трябваше да кажем на ръководещите, че при сходни обстановки се образува спешен щаб, добави Митов. Българското държавно управление дължи отговори. Трябва да застанем на ясни позиции и че като общество можем да разграничаваме вярно от погрешно, положително от зло ", сподели още Митов.

Лъжепророците Асен и Киро помните ли какви неистини наговориха – няколко моста на Дунав, някакви тунели на Стара планина и така нататък, разтегната във времето хронична неистина. Когато лъжата на ръководещите се сблъска с действителността, отговорна се оказва за проблемите действителността, добави Митов. Сега разбираме, че сме виновни за опашките за олио, за горивата ", разяснява той. 

Политическа декларация на VII Национално заседание на ГЕРБ гласи:

" Ние, делегатите на VII Национално заседание на ГЕРБ отчитаме, че:

След десетилетие на непоклатимост, стопански напредък, дейна политика за рационализация и развиване, съчетана с поддържане на невисок дълг, Бълария е изправена пред редица рецесии:

- Политическа неустойчивост в страната и липса на дейно взаимоотношение сред институциите;

- Разделено общество;
- Растящи от година цени на енергоносителите, които провокират огромна ценова рецесия и невиждана след 1997 година инфлация, по-висока от междинната за Европа;

- Чудовищна война, която се разрства покрай нашите граници и провокира световна несигурност;

След двугодишните старания за отстраняването на ГЕРБ от политическия живот на страната, новата коалиция на омразата се пробва да лиши стотици хиляди български жители от политическите им права и политическото им посланичество. След 30 години народна власт, силовите структури на страната репресират хора, поради политическите им уебеждения. Резултатът от тези старания е, че в миг на политически, стопански, обществени, здравни и геополитически провокации, българското общество е разграничено, обезверено и отслабено.

В тази обстановка, България се ръководи от държавно управление и ръководещо болшинство, които нямат стратегия, кадрови капацитет и съответни цели. В съдбоносен исторически миг като днешния, ръководството на България е поверено на коалиция сред авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени само от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управническа структура е, че държавното управление освен не е в положение да позволи нито една от рецесиите, които протичат в българското общество, само че и ги усложнява и задълбочава.

Взимайки поради тези обстоятелства, Националното заседание на ГЕРБ разпорежда на Изпълнителната комисия:

1. Заедно с ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили да работи за ново ръководство на страната, което да възвърне стабилността, политическия и междуинституционалния разговор, да сътвори условия за икономическа и обществена сигурност за жителите и да отстоява геополитическата ориентировка на България като страна член на Европейски Съюз и НАТО;

2. Да образува непрекъснати екипи, които да приготвят антикризисна стратегия за ръководство на България и във всеки един миг да имат подготвеност да предложат управнически решения за бърз и ефикасен отговор на провокациите, пред които е изправена страната ни;

3. Да построи непрекъснато настоящ народен избирателен щаб, който дружно със структурите на партиията, в къс период, да показа тактика за явяване на предварителни избори;

Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат опция. Че България има потребност от политически модел, който допуска свободен избор, ясна отговорност и мощно водачество. Че вярата за по-добър живот може да се състои единствено във волята за създаване, а не в инстинкта за опустошение ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР