С 94 гласа за и 4 против Националният съвет на

...
С 94 гласа за и 4 против Националният съвет на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Националният съвет ни упълномощи да започнем разговори с всички парламентарно представени партии

С 94 гласа " за " и 4 " срещу " Националният съвет на Българска социалистическа партия упълномощи Изпълнителното бюро и парламентарната група да стартираме диалози с всички парламентарно показани партии в опит да съставим постоянно държавно управление.
Вече обявихме стъпките, които ще предприемем по-късно решение. Ще поканим водачите на лидерска среща. Ще сложим 5 въпроса за разискване: има ли политическа воля и предпочитание за сформиране на постоянно държавно управление или просто се показва такова, с цел да се трансферира отговорността на един или различен. Ние не бихме желали това да се случва. Искаме почтен и открит диалог и показване пред обществото на обстоятелствата. Ако имаме разлики и не можем да се съберем, да ги обявим. Ако можем, да продължим със идващите стъпки - какви задания да възложим на това държавно управление, с какъв период да бъде то, политическо, експертно или смесено и формат за взимане на политическите решения в една такава комплицирана настройка, каквато би се обрисувала.
Няма да бавим този развой. Чакахме решението на Националния съвет. В идващите дни ще стартираме. Ще ви държим в течение за всичко, което се случва по време на тези срещи и диалози.
Освен това, приехме документите за Конгреса - идея за промени в Устава, идея за стратегия, правилник на Конгреса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР