С 9 гласа за“, 8 въздържали се“ и без против“

...
С 9 гласа за“, 8 въздържали се“ и без против“
Коментари Харесай

Конкурсите в лечебните заведения вече ще могат да се обжалват

С 9 гласа „ за “, 8 „ въздържали се “ и без „ срещу “ Комисията по опазване на здравето в Народното събрание одобри на първо четене измененията в Закона за лечебните заведения, препоръчани от ръководителя на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова.

Измененията вкарват право на обжалваемост на назначенията в управленията на лечебните заведения. До момента участниците в състезанието нямаха опция да оспорват акта.

Със законопроекта се вкарва освен шефовете и изпълнителните шефове, само че и членовете на Съветите на шефовете и контрольорите да се назначават с извършен от здравния министър конкурс.

В качеството си на вносител Мая Манолова уточни, че съответен мотив за измененията е подписката на работещи в ИСУЛ против назначението на хора без подготовка и нужния опит в управителните органи на болничното заведение. " Такива подписки има и от други лечебни заведения. Става дума за назначения на лица без нужната подготовка. За да са назначени те, досегашните управления са били освободени ", добави тя.

Манолова акцентира, че неналичието на правосъден надзор върху актовете за установяване на членове на Съветите на шефовете и контрольори на обществени предприятия осуетява правото на отбрана на работещите в лечебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР