С 88 гласа парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на

...
С 88 гласа парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на председателя на НЗОК Глинка Комитов

С 88 гласа Народното събрание приключи предварително мандата на шефа на НЗОК Глинка Комитов. " Против " нямаше, а 67 депутати се въздържаха.
 
Комитов подава оставката си в Народно събрание в края на предходната седмица, без да показва претекстове.
 
Хасан Адемов от Движение за права и свободи посочи, че има подозрения за какво шефът подава оставка и те са подбудени от напрежението в системата на опазването на здравето. " Когато има такова напрежение, най-често е отговорен шефът на Касата ", изясни той.
 
Председателят на обществената комисия изиска да се трансформират пълномощията на шефа на НЗОК, методът на финансиране на системата.
 
" Защото, в случай че това не се направи, всеки един идващ шеф ще бъде пленник и ще си подаде оставката, без значение по какви аргументи ", предизвести Адемов.
 
Иван Ибришимов от Българска социалистическа партия пък акцентира, че Касата ръководи над 3 милиарда лева обществен запас и няма по какъв начин такава неочаквана оставка да не буди терзание.
 
" Реактивна, а не градивна е политиката на държавното управление в опазването на здравето, гасите пожари ", добави сътрудника му Илиян Тимчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР