С 84% са намалели покупките на китайците на недвижими имоти

...
С 84% са намалели покупките на китайците на недвижими имоти
Коментари Харесай

Китайците спряха да купуват имоти зад граница

С 84% са намалели покупките на китайците на недвижими парцели зад граница през първото полугодие на настоящата година в съпоставяне със същия интервал на 2016-а. Това стана откакто държавното управление публично разгласи „ негативен лист ” с планове, които са привличали финансови средства.

През 2016 година китайците са купили 25% от комерсиалните парцели в центъра на Лондон. Внезапното отдръпване на китайските бизнесмени от английския пазар значително се изяснява с отслабването на столичния пазар: цените на жилищата започнаха да спадат през последните няколко месеца.

Имотите, добити от китайци през 2016 година, се правят оценка на 10.6 милиарда USD. Прогнозите на Morgan Stanley са, че през настоящата година този размер ще спадне до 1.7 милиарда USD, което е 84% по-малко. Според специалисти обстановката ще бъде идентична и през идната година. Тогава се чака китайците да придобият парцели за не повече от 1.4 милиарда USD.

През последните седмици Комисията за контролиране на банковата активност в Китай стартира процедура по прекратяване на финансирането в задгранични недвижими парцели. В същото време държавното управление желае бизнесмените да влагат средствата си в локални инфраструктурни планове като One Belt, One Road, които свързват Китай със западния свят. Вложения в недвижими парцели като хотели, развлекателни центрове и спортни клубове се окачествяват като „ ирационални ”.

Оттеглянето на китайските вложители няма да е единствено от Англия. Подобна орис ще имат Съединени американски щати и Австралия. Досега 30% от покупко-продажбите в Манхатън бяха с китайски бизнесмени. Цените на комерсиалните обекти там са се намалили с 25% на годишна база. В Австралия китайците получават сред 12% и 25% от всички продадени парцели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР