С 84 % е намалял миграционният натиск на българските граници.

...
С 84 % е намалял миграционният натиск на българските граници.
Коментари Харесай

С 84 процента е намалял миграционният натиск на българските граници през 2017 г.


С 84 % е намалял миграционният напън на българските граници. Въпреки регистрираната наклонност, ситуацията на държавната граница продължава да бъде динамична във връзка с противозаконната миграция вследствие на политическата неустойчивост и филантропичната рецесия в Близкия Изток и Африка.

Това се показва в годишния отчет-анализ на Групово дело " Гранична полиция " /ГДГП/ за 2017 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Това, което откривам при срещите ми по границата, ме изпълва с горделивост и убеденост. Виждам в граничните служители на реда професионализъм, отдаденост и чувство за идея, декларирал заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, представен от пресцентъра на ведомството.

През 2017 година са регистрирани общо 8044 опити на лица от трети страни да преминат на територията на България през границата на страната, което е понижение с 81 % по отношение на 2016 година (42 466).

Задържаните лица от българските гранични служители на реда на вход на външни и вътрешни граници за 2017 година са общо 743 противозаконни мигранти, лица от трети страни. Посочените данни записват понижение с 84 % по отношение на същия интервал през 2016 година

При влизане в страната за нелегално прекосяване отвън зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт са арестувани 501 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт 242 лица от трети страни. Преобладават незаконните имигранти от Сирия, Ирак, Афганистан, Турция, Пакистан и други 651 от арестуваните на вход са на българо-турската граница, регистрират от гранична полиция.

През 2017 година на излаз са арестувани 2 413 лица от трети страни при опит за нелегално прекосяване на държавната границата, което е понижение с 83 % по отношение на 2016 година Най-голям брой опити за противозаконни прекосявания са открити на българо-сръбската граница, където са арестувани общо 2 017 лица. На Граничен контролно-пропусквателен пункт са арестувани 1171 лица и 148 автомобила, оповестени за търсене.

През отчетния интервал в ГДГП са формирани 109 досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 280 и член 281 от Наказателен кодекс /за каналджийска дейност/, към наказателна отговорност са привлечени в качеството на обвинени 133 лица.

На границите на страната са открити и арестувани: 423 кг хероин, 17 591 кг канабис, 367 кг марихуана, общо 102 кг синтетичен опиат.

Към края на 2017 година е приключено построяването на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид с съседен път по сухоземния сектор от българо-турската граница и по поречието на реките Делийска, Резовска и Тунджа.

В осъществяване на поетите от Република България задължения, през 2017 г.а ГДГП е хазаин на взаимни интервенции на Фронтекс, при които на българските граници са развърнати са общо 1556 гост-служители, което е с 27% повече спрямо 2016 година, регистрират още от Гранична полиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР