С 69% е намалял напливът на мигранти на българо-турската граница.

...
С 69% е намалял напливът на мигранти на българо-турската граница.
Коментари Харесай

Мигрантският натиск на българо-турската граница е намалял с 69%

С 69% е намалял напорът на мигранти на българо-турската граница. Това излиза наяве от информация на Групово дело " Гранична полиция ".

" От началото на годината до 31 януари 2024 година опитите на жители на трети страни да преминат нелегално през българо-турската граница са близо 1980. Това е с 69% по-малко спрямо януари предходната година, когато са били към 6380 ", прецизират от Министерство на вътрешните работи.

За посочения интервал 75 незаконни мигранти са арестувани. По подадена от българските гранични патрули информация турските гранични управляващи са задържали 10 лица на прилежаща територия.

Близо 1900 мигранти независимо са се завърнали навътре в Турция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата.

Сред националностите на арестуваните на вход на българо-турската граница максимален е броят на жителите на Афганистан – 35, Сирия – 14, Палестина – 5.

По информация на дирекция " Миграция " към 5 февруари в двата Специализирани дома за краткотрайно настаняване на чужденци в София и Любимец са настанени 207 чужденци. Капацитетът им от общо 1060 места е напълнен на 20%. За същия интервал на предходната година там са били настанени 385 лица и тогава потенциалът е бил напълнен на 36 %. Анализът на цифрите демонстрира спад с 26 % на настанените в профилираните домове.

За последната седмица настанените чужденци са 51, а от 1 януари до през днешния ден - 405, като максимален е броят на жителите от Сирия, следван от Афганистан. Спрямо същия интервал /1 януари до 5 януари 2023 г./ се регистрира понижение от 50 %.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР