С 63% ръст на печалбата, 30% ръст на приходите и

...
С 63% ръст на печалбата, 30% ръст на приходите и
Коментари Харесай

Корадо България с най-добър финансов резултат в цялата си история

С 63% растеж на облагата, 30% растеж на приходите и 13% растеж на производството (по данни от одитирания финансов отчет) производителят на стоманени панелни радиатори " Корадо България " регистрира най-хубав годишен финансов резултат в 50-годишната си история. Заводът, наследил индустриалните мощности в Стражица е част от чешката Корадо Груп и за трета поредна година демонстрира най-високи финансови резултати в цялата история на компанията. " Това са резултати ", които надвишиха упованията ни ", разяснява през днешния ден Войтех Чамек, основен изпълнителен шеф на чешката Korado Group, която е мажоритарен притежател (85.58%) на " Корадо – България ".

За предходната година българският цех прибавя към достиженията си 14 % общ растеж на продажбите, по отношение на 2016-та като от този размер по-чувствително се откроява увеличението с 20% на продажбите в Европейския съюз и обичаен пазар като Румъния където е регистриран забележителен растеж на продажбите от 30%.

Запазването на позициите на обичайните пазари като Румъния, Франция, Унгария, Босна и Херцеговина е една от стратегическите цели на компанията за 2018 година, споделиха на конференция през днешния ден от мениджмънта й. Наред с това компанията ще се концентрира върху повишение на продажбите на балканския пазар и навлизането на нов пазар с огромен капацитет като Германия. Във финансов проект задачата за 208 година е постигането на позитивни резултати в изискванията на застоялост на пазара, диктувана най-много от високите цени и проектите на администрацията на Белия дом за налагане на мита на главната цена за производството -стоманата.

Корадо България е и една от общо 6-те компании, чиито акции се търгуват на Premium сегмента на БФБ като за интервал от 3 години цените на акциите й са поскъпнали 4 пъти. Амбицията на компанията е влизане в главния борсов показател SOFIX в границите на 2018/2019 година.

Дългосрочната тактика на Групата включва внедряване на цялостни решения за отопление, като към този момент се приготвят някои продуктови линии в това отношение. още през тази година компанията има намерение да стартира и напълно нова продуктова линия за Германия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР