С 54 гласа ЗА и 2 Въздържал се Тунчер Абтишев

...
С 54 гласа ЗА и 2 Въздържал се Тунчер Абтишев
Коментари Харесай

Обновлението в ДПС Русе продължава

С 54 гласа ЗА и 2 Въздържал се Тунчер Абтишев бе определен за общински ръководител на Движение за права и свободи Русе. 41-годишният автоинструктор бе единствена кандидатура, към която се сплоти партията на провелата се през днешния ден общинска конференция. Въпреки че болшинството от присъстващите делегати не искаше да се раздели с, към този момент някогашния общински водач Айдоан Джелил поради всичко, което е направил за партията през трите си мандата, те бяха успокоени от него, че той ще придължи да оказва помощ в качеството си и на общински консултант.

“Партията има потребност от обновяване, а и постоянно е добре да дадеш крачка обратно, когато си на върха ”, разяснява Айдоан Джелил.

На форума през днешния ден бяха определени и хората, които да бъдат в състава на Общинския съвет на Движението за права и свободи, както и трима членове за Контролната комисия. Гласувани бяха и делегати за предстоащята на 11 февруари Областна конференция, на която ще бъде определен нов регионален ръководител.

Номинации за регионален водач през днешния ден бяха направени за Айдоан Джелил и актуалният ръководител Дауд Ибрям. Джелил беше номиниран за мястото и на младежката конференция през вчерашния ден. Засега това са единствените кандидатури за поста. Предстоят общински конференции в Сливо поле и Ветово.

Кой ще бъде новият регионален ръководител на Движение за права и свободи зависи на първо място от общинската конструкция във Ветово, която има най-вече делегати за регионалната конференция поради резултатите на последните парламентарни избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР