С 50 на сто да се намалят таксите за детските

...
С 50 на сто да се намалят таксите за детските
Коментари Харесай

Да се намалят таксите за детските заведения в Стара Загора, искат социалистите

С 50 на 100 да се понижат таксите за детските ясли и градини в община Стара Загора желаят общинските съветници от “БСП лява България за Стара Загора”, стана ясно на конференция през днешния ден. Според тях това понижение ще коства на общината към 1,5 милиона лв..
Те считат, че бюджетът е “инструмент за осъществяване на политики” и напъните на локална и държавната власт би трябвало да се насочат към решаването на значими обществени проблеми, като демографската рецесия.
„ Голямото ни разминаване с ГЕРБ в разбирането на бюджета е, че за ГЕРБ рекордният бюджет на община Стара Загора е още повече пари в ремонти”, разяснява Валентина Бонева, ръководител на общинската организация на Българска социалистическа партия.
Намаляването на таксите ще бъде поддръжка за родителите в развъждането на децата считат социалистите. И показаха образци с няколко общини в североизточна България - Вълчи дол, Девня и Болярово, където с решения на общинските препоръки за ясли и градини няма да се заплащат такси.
Друго предложение, което са създали по общинския бюджет за 2019 година още през ноември, е да се плануват средства за делегирани бюджети на селата, с които кметовете и кметските наместници да покриване на належащи потребности. Тези средства да се дефинират на база на броя на записаните по сегашен адрес хора в селата.
Да се закупят или построят 30 общински жилища, които да са за млади фамилии и експерти, а да не са единствено за извънредно нуждаещи се. Според изчисленията им общинският жилищен фонд понижава през последните 7 години. От продажбата им обаче годишно постъпвали към 1,2 милиона в хазната, които те упорстват да се влагат за нови общински жилища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР