С 50 на сто да бъде намалена таксата за разполагане

...
С 50 на сто да бъде намалена таксата за разполагане
Коментари Харесай

Предложиха намаляване на такса “тротоарно право” в София

С 50 на 100 да бъде понижена таксата за разполагане на маси и столове за консумация навън в София. Това е една от ограниченията в поддръжка на бизнеса, които оферират общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Те показаха удължение на облекченията пред представители на частния бранш в столицата. В срещата взе присъединяване и зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров.
Той акцентира, че от БХРА към този момент над година упорстват за пакет за ограничения за подкрепяне на най-засегнатите представители на туристическия бранш – заведения, заведения за хранене, кафенета и хотели в София. Подобни облекчения, от страна на Столична община, са от жизненоважно значение за оцеляване на бранша, а и ще подкрепят след това бюджета на столицата, тъй като никой няма изгода от възможни банкрути, акцентира Димитров.
 Ресторантьори желаят 50% понижаване на такса тротоарно право и 100% опрощаване за битови боклуци Ресторантьори желаят 50% понижаване на такса " тротоарно право " и 100% опрощаване за битови боклуци
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха отворено писмо до Националното съдружие на Общи...
Предвиждат се новите ограничения за подкрепяне на бизнеса да влязат в действие до 01.10.21 година Освен понижаване на половина на таксите за „ тротоарно право “, общинските съветници оферират още цялостно освобождение от задължението за възнаграждение на наем или обезщетение за прилагане за наематели или ползватели по контракти, подписани с кмета на Столична община, районни кметове или общински компании за компании и бизнеси, които са прекратили напълно активността си.
От общината възнамеряват понижаване на дължимите компенсации или наемни вноски за наематели или ползватели , които имат спад в оборота, като отстъпката ще е друга и ще зависи от понижението в приходите. При спад в оборота над 50 % спрямо интервал на 2019 година, отстъпката се планува да е 50 %. При спад в оборота сред 20 и 50 % в съпоставяне със същия интервал на 2019 година отстъпката е планувано да е 20 %. За занаятчии закрепената отстъпка ще е 50 %, а за земеделските производители – 20 %.
Предлага се и цялостно освобождение от задължението за възнаграждение на наем за наемателите на обекти и парцели , намиращи се на територията на кооперативни пазари и цветни тържища, ако са прекратили активността си. Лицата, учредени преди 01.06.19 година, се употребяват с закрепена отстъпка от 20%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР