С 50 лв. бе глобен шофьор от Пловдив, защото е

...
С 50 лв. бе глобен шофьор от Пловдив, защото е
Коментари Харесай

Отмениха глоба за шофиране без колан, причината е смайваща

С 50 лева бе санкциониран водач от Пловдив, тъй като е карал без колан. Съдът обаче анулира глобата, защото лидерът показал документи, че е тлъст, написа " Монитор ".

Едричкият пловдивчанин бил спрян от катаджия на 9 март към 22.50 часа на бул. „ Васил Левски ” в града. Пътният служител на реда установил, че мъжът кара без защитен колан своята „ Дачия ” и вдигнал палката.

Пълният лидер не оспорил, че кара без колан и обяснил, че няма по какъв начин да го закопчее към тялото си заради наднорменото си тегло. Тези му пояснения обаче не били признати от служителя на реда и на 8 април т.г. лидерът се сдобил с наказателно разпореждане.

Последвало обжалване в съда, където водачът показал медицински документи за положението си. Според заключенията на лекарите водачът „ страдал от затлъстяване, ствръхтегло в региона на корема ”. Затова медиците му предложили да не употребява защитен колан, с цел да има бързи реакции при шофиране. Те му предписали лекарства за събаряне на тежестта и му наложили диетичен режим на хранене.

Така правосъдният състав анулира наказателното разпореждане на едрия пловдивчанин, само че решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР