С 5%, средно до 2.1 млн. USD, поевтиняха имотите в

...
С 5%, средно до 2.1 млн. USD, поевтиняха имотите в
Коментари Харесай

Имотите на супер скъп пазар поевтиняват

С 5%, приблизително до 2.1 млн. USD, поевтиняха парцелите в Манхатън през второто тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната. По отношение размера на продажби там също се регистрира спад в границите на 17%. Това е второто най-лошо тримесечие от началото на международната икономическа рецесия, показват в свои отчет Douglas Elliman и Miller Samuel.

Пазарът на недвижими парцели в Манхатън се сблъсква със мощен напън, който идва от свръхпредлагането на нови жилища от една страна, а от друга – до забележителен спад на задгранични вложители. Волатилността на фондовите пазари и новите данъчни промени вършат Ню Йорк по-малко прелъстителен.

Макар Манхатън, както и до момента, да остава основен пазар с високо търсене, охлаждането е налице и цените от 2016 и 2017 гг. ще продължат да падат, с цел да удовлетворят потребностите на днешните осъзнати купувачи. „ Пазарът се връща в по-ниско и дълготрайно ниво на активност”, споделя Джонатан Милър от консултантската компания Miller Samuel.

Един от главните проблеми на пазара на парцели в Манхатън е пренаситеността на жилища в етапна градеж, изключително в първокласния сегмент. Техният дял е повишен с 10% и е достигнал най-високото си равнище на тримесечна база за последните 7 години. Към момента на пазара има 16-годишен ресурс от сходни парцели, които приблизително търсят своя нов притежател в продължение на 6 месеца.

Неопределеността към стопанската система на Съединени американски щати и новата данъчна политика води до понижаване на продажбите на недвижими парцели, изключително в първокласния сегмент. Според анализатори, тя може да докара до спад от 10% на цените на жилищата в Ню Йорк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР