„С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика.

...
„С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика.
Коментари Харесай

Премиерът: С ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията

„ С 5 милиона лв. сме подкрепили този цех, произвеждащ хидравлика. Затова нито един служащ не е освободен, дори незабавно могат да назначат още 150 души. Ето това сме създали с антикризисните ограничения, за които са дадени към този момент няколко милиарда. Те влязоха в сходни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на визитата си в цех за хидравлика в Кърджали.

Фирмата се е възползвала от поддръжката на държавното управление посредством мярката 60/40 в интервала април 2020-декември 2020 година и по този начин са непокътнати близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, към този момент не употребява антикризисната помощ. Заводът в Кърджали създава цилиндри за всички огромни компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.

„ Драго ми е, че има такива младежи на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати ", сподели министър председателят Борисов пред управлението на завода. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е депутат от Кърджали, уточни, че в региона по мярката 60/40 има употребени над 13 милиона лв. и са непокътнати повече от 6000 работни места.

Премиерът Борисов добави, че с ускоряването на темпа на имунизацията ще се понижат последствията от пандемията и предприятията ще стартират на действат в естествения си темп. В хода на визитата си в завода в Кърджали министър-председателят прегледа софтуерния развой по направата на продукцията, която поради високото си качество и нововъведения намира пазар в целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР