С 46 гласа за, 1 - против и нула -

...
С 46 гласа за, 1 - против и нула -
Коментари Харесай

32,7 млн. лева ще получат „Ботев“ и „Локомотив“

С 46 гласа " за ", 1 - " срещу " и нула - " въздържал се " общинските съветници на Пловдив одобриха предлагането на ГЕРБ за разпределяне на над 32 млн. лв. за двата стадиона - " Христо Ботев " и " Локомотив ".

Разгорещените диспути продължиха повече от два часа под обсадата на почитатели на двата футболни тима. От сутринта даже придвижването по ул. " Авксентий Велешки " беше спряно, а зоната на постройката на Общинския съвет обградена от полиция и жандармерия.

Предложението на ГЕРБ гласеше да се дадат 32,7 млн. лв. за строителството и цялостното създаване на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ", като се разпределят в три бюджетни години за двата отбора по равно: за 2023 година – по 5 358 699 лева.; 2024 година – по 5 500 586 лева.; 2025 година – по 5 500 586 лева

За задачата ще бъдат основани и две комисии, които да наблюдават за строително-ремонтните действия. В тях ще вземат участие по един консултант от политическите групи в Общинския съвет и един самостоятелен консултант, строителен и авторски контрол, външни специалисти и представители на сдруженията на двата клуба. По-рано кметът на Пловдив Здравко Димитров отдръпна предлагането си за дофинансирне на стадион „ Христо Ботев “ с 22,5 милиона лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР