С 43% са нараснали продажбите на HP лаптопи през третото

...
С 43% са нараснали продажбите на HP лаптопи през третото
Коментари Харесай

HP с малко пред Lenovo на пазара за лаптопи


С 43% са нарастнали продажбите на HP преносими компютри през третото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

HP съумя да измести Lenovo от първото място на пазара за преносими компютри през третото тримесечие на годината (юли-септември ) по брой продадени устройства, сочи нов отчет на Strategy Analytics.

През обсъждания интервал HP е доставила на международния пазар 14,7 милиона портативни компютъра. Това е растеж от 43% по отношение на третото тримесечие на предходната година, отбелязва.

Китайският производител изостава доста малко от – компанията е продала 14,6 милиона преносимия компютър през тримесечието, регистрирайки 25% растеж на годишна база.

На трето място е американската, чиито продажби за интервала юли-септември доближават 8,5 милиона броя преносимия компютър. Това е растеж от 18% по отношение на третото тримесечие на предходната година.
още по тематиката
Индустрията, заради необятното разбиране на отдалечената работа, отдалеченото образование и възходящото търсене на домашни занимания. В последна сметка тези фактори водят до 34% растеж в продажбите на преносими компютри през тримесечието.

В актуалната обстановка се следи изключително раздвижване в сегмента на така наречен (мобилни компютри под ръководство на Chrome OS от Google). Делът на хромбуците към този момент възлиза на 16% от общите продажби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР