С 42 процента е намалял търговският поток през Суецкия канал

...
С 42 процента е намалял търговският поток през Суецкия канал
Коментари Харесай

Почти наполовина е намалял търговският поток през Суецкия канал след атаките на хусите

С 42 % е намалял комерсиалният поток през Суецкия канал за два месеца, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на данни на Организация на обединените нации.

 

Търговският продан през канала пострада от офанзивите на йеменските бунтовници хуси в Червено море през последните месеци.

 

" Ние сме доста обезпокоени от офанзивите против морския търговски превоз в Червено море, който изостря нарушаванията в комерсиалния трафик и продан, свързани с геополитиката и с климатичните промени ", съобщи Ян Хофман, представител на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване.

 

Броят транзитиращите на седмица през Суецкия канал контейнеровози е намалял с 67 % на годишна база. Спадът в преноса на петролни артикули през канала е от 18 %, а на насипните товари - от 6 %. Газовите доставки през Суецкия канал са спрели.

 

От ноември хусите нападат кораби в Червено море и Аденския залив, за които те считат, че са свързани с Израел. Хусите вършат това в символ на взаимност с палестинците в Газа.

 

Нарушаването на комерсиалното мореплаване в Червено море е още по-обезпокояващо, поради това че над 80 % от международната търговия на артикули се прави по море и че други значими пътища също са под напън, споделя Конференцията на Организация на обединените нации.

 

Така да вземем за пример преносът през Черно море беше много нарушен след съветската инвазия в Украйна, което докара до повишаване на цените на храните в международен проект.

 

Заради сушата равнището на водата в Панамския канал пък спадна много и понижи трафика през него. Миналия месец броят на прекосяванията през канала понижа с 36 % по отношение на година по-рано и със 62 % по отношение на две години преди този момент.

 

" Продължителни нарушавания на трафика по огромните търговски пътища може да обиден международните вериги за доставки, да доведат до закъснения в доставките и до увеличение на цените, както и до риск от инфлация, отбелязва организацията на Организация на обединените нации.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР