С 400 лева се увеличава максималният осигурителен праг, реши окончателно

...
С 400 лева се увеличава максималният осигурителен праг, реши окончателно
Коментари Харесай

Мизерия: За отглеждане на второ дете - 380 лева!

С 400 лв. се усилва оптималният застрахователен предел, реши дефинитивно Народното събрание. От следващата година той ще бъде 3000 лв., реши Народното събрание.

Депутатите резервираха актуалното ниво на минималното и оптималното обезщетение за безработица. Това значи, че всеки ден един незает, който има право на минимално обезщетение, ще получава девет лв., а на оптимално - малко над 74 лв.. Георги Гьоков от левицата настояваше за нарастване на тези размери, за което ще са нужни 28 млн. лв. в допълнение в бюджета на държавното публично обезпечаване:

"Тези 28 милиона обяснихме от кое място ще дойдат в бюджета на фонд "Безработица " - от увеличената минимална работна заплата, от нараствания оптимален застрахователен приход и от прехвърляния от държавния бюджет ".

По-рано депутатите замразиха и за следващата година на 380 лв. месечно компенсацията за втората година за развъждане на дете. Депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов настоя за увеличение на месечната помощ до 640 лв.

"С 380 лв., или под 400 лв., няма по какъв начин да се отглеждат деца в България ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР