С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен

...
С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен
Коментари Харесай

40% повече трафик през летния сезон на ГКПП Дунав мост от румънска страна

С 40 % се е нараснал трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в съпоставяне със същия интервал на предходната година, заяви основен комисар Виорел Киран – шеф на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, представен от Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

На конференция той осведоми още, че пикът е бил регистриран сред 15 и 19 август, когато са прекосявали по 13 000 леки автомобила на ден. Събитието се организира взаимно с шефа на Регионална дирекция “Гранична полиция ” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„ Работихме дружно с българските сътрудници през този летен интервал, който беше доста под напрежение и по тази причина дружно ще представим трафика на границата. Специално за този интервал бяха ремонтните действия на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гранични служители на реда, както румънски, по този начин и български, на граничните пунктове и на моста, работите по моста в действителност забавят малко трафика. Имаше дни, в които времето за изчакване беше до два часа “, сподели още основен комисар Виорел Киран.

На собствен ред Димитър Чорбаджиев заяви за доста нарастване през този летен сезон на туристите, минали границата спрямо предходната година.

„ През този летен сезон имаше проблеми, тъй като се усили автомобилният трафик, тази година повече туристи минаха през границата ни и в двете направления. На 8 септември, когато завърши летният сезон, имаше 6800 автомобила при 5400 регистрирани през предходната година “, осведоми шефът на Регионална дирекция “Гранична полиция ” в Русе.

Ремонтът на 70-годишния Дунав мост при Русе стартира на 10 юли тази година. Той би трябвало продължи две години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР