С 40-50 лева по-ниски сметки за парно.Близо 40 процента по-скъпата

...
С 40-50 лева по-ниски сметки за парно.Близо 40 процента по-скъпата
Коментари Харесай

С 40-50 лева по-ниски сметки за парно


С 40-50 лв. по-ниски сметки за парно.

Близо 40 % по-скъпата топлинна сила този март компенсира по-малко потребената топлота и сметката е съвсем що се касае за март 2022 година „ Топлофикация София “ ще качи новите сметки в касите и на уеб страницата до 15 април, а до 30 април те ще се заплащат с 3% отстъпка.

От Института по метеорология и хидрология оповестиха за „ Телеграф “, че средномесечната температура през март 2023 година е била +7,1 градуса, а за февруари тази година е била +3,2 градуса.

По-топлото с 3,9 градуса време е изисквало с по 10% на градус по-малко прилагане на топлота.

Така домакинство, платило за отопление и топла вода през февруари 190 лв. за двустайно жилище, ще получи фактура от към 145 лв. за март.

Средната температура за третия месец на 2022 г.  е била +3,2 градуса, т.е. с 3,9 градуса по-ниска, в сравнение с за този март.

Това значи, че в случай че преди година домакинство е платило за парно и топла вода, употребени през март 160 лв., то ще получи съвсем същата сметка и за този март.

Масовото прекъсване на парното отопление в София може да стартира директно преди 1 май.

Когато в три поредни дни бъдат измерени междинни денонощни температура над +12 градуса и има дълготрайна прогноза за стопляне, „ Топлофикация “ стартира да стопира отоплението на всички консуматори.

Според метеопрогнозата за столицата към Великден ще има няколко дни стопляне, постигане и превишаване на +12 градуса междинна денонощна температура, само че по-късно има ново захлаждане и чак от 27 април температурите още веднъж минават пределната междинна температура и не престават да порастват.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР