ВМРО с трима съпредседатели, Каракачанов става почетен председател

...
С 303 гласа за“, без против“ и въздържали се“ извънредният
Коментари Харесай

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. А досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател, предаде БГНЕС.

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа „за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

До тази промяна се стигна след изборните резултати на ВМРО на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

„Благодаря на всички, които намериха смелостта да дойдат, защото държавата преживява изключително тежки времена“. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при откриването а конгреса.

Според него правителството на Кирил Петков е пореден експеримент, направен от външни лобистки кръгове.

„Свидетели сме на пореден експеримент, който едни поставени отвън управляващи искат да зачеркнат всичко, което беше направено през последните 32 години“, каза Каракачанов.

ВМРО никога не се правили компромис, а 80% от българите са против отстъплението ни в спора с РСМ.

„ВМРО имаше възходи и падения, но това е нормално за всеки един човек и за всяка една организация. На този конгрес се надявам да направим правилния анализ. На евроизборите ВМРО се представи отлично, като избра двама депутати в Европейския парламент. Тези хора продължават да защитават онази кауза, а именно правата на македонските българи. Ние никога не направихме компромис, дори само това, което се случи, че благодарение на ВМРО не се допусна пробив в отношенията с РСМ. Тук са те, които ние не предадохме и по-важно те не се предадоха, въпреки натиска, на който ежедневно са подложени от властите в РСМ. Въпреки неразбирането на част от българското общество, какво точно се случва. Слава богу, малката част от българското общество. 80% от българите категорично не искат България да прави компромис със своята история“, подчерта Каракачанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР