С 30% са се увеличили записванията на туристи от Германия

...
С 30% са се увеличили записванията на туристи от Германия
Коментари Харесай

Ръст от 30% на записванията на туристи от Германия за лятна почивка в България

С 30% са се нараснали записванията на туристи от Германия за лятна отмора в България, по данни на огромните туроператори. " Със сигурност няма да стигнем равнищата от 2019 година, защото спадът е два пъти и половина, близо три, само че това е стъпка в вярната посока. Това съобщи министърът на туризма Илин Димитров по време на конгрес, отдаден на 60-годишнината на Колежа по туризъм във Варна, представен БНР.

По думите му записванията вървят добре. Зимният ни сезон е извънредно натоварен. През февруари съвсем няма места. " Искрено се надявам да има по-дълго време сняг и сезонът да се удължи във времето ", разяснява Димитров.

450 000 българи са останали, с цел да почиват у нас през предходната година, което значи, че имаме първокласен туристически артикул. Това съобщи във Варна по време на конгрес, отдаден на 60-годишнината на Колежа по туризъм, министърът на туризма Илин Димитров.

Продължава назначението на туристически аташета, които да работят за България на другите пазари. Продължават и дейните срещи с представители на бизнеса в разнообразни страни.

У нас има туристически аташета в Полша, Германия, следва да изпратим в Турция, заяви Димитров. " Планирам във втория мандат да изпратим такива в Румъния и Обединеното кралство ".

За изплащанията на парите на хотелиерите, подслонили бежанци от Украйна, министърът заяви, че е упълномощил крайна проверка, с цел да се види дали няма пропуснати. Дали програмата ще бъде удължена зависи от Националния действен щаб, акцентира Димитров.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР