С 30% повече имоти са продадени през тази година в

...
С 30% повече имоти са продадени през тази година в
Коментари Харесай

Ръст с 30% на продажбите на имоти в Банско отчитат брокери

С 30% повече парцели са продадени през тази година в Банско. В другите два огромни български курорта – Боровец и Пампорово, растежът е на половина. Много от руснаците, които преди години са купили парцели в Банско в този момент ги продават и напущат курортния град, в закупуване на жилища там са от ден на ден българи, споделят брокери. Причината – Банско става все по-привлекателен, тъй като се утвърждава като целогодишен курорт.

Банско

По време на строителния взрив в Банско през 2006 година, цената на квадратен метър е била сред 800-1000 евро. Днес обаче, брокери признават, че продават под действителната себестойност на парцела.

Най-търсените парцели в Банско са жилища сред 60 и 70 кв. метра в затворен комплекс, а цената доближава сред 20 000 и 25 000 евро.
Спаска Юручка – брокер на недвижими парцели в Банско: В арират от 200 евро до 500 евро на квадрат, зависи от комплекса. Но сега най-определящо за цената е годишната такса за обслужване в самия комплекс.
Ръстът на продажбите се дължи и на обстоятелството, че от ден на ден съветски жители, които бяха изкупили огромен част от жилищата в Банско продават собствеността си и напущат България.
Георги Малчов: Не желаят да имат да имат в България жилища, което е пъклен неприятно за нас. - Защо? Защото са толерантни, лоялн и, заплащат си, всичко тъкмо. Спаска Юручка – брокер на недвижими парцели в Банско: Примерно, в случай че те продадат за 20 000 евро нещо, те взимат три пъти повече в рубли. Просто играят с валутния курс. Но главната причина те да спрат да купуват е обезценяването на рублата.
За сметка на отлива на съветски жители, от ден на ден българи влагат средства в закупуването на жилищни парцели в Банско.
Спаска Юручка – брокер на недвижими парцели в Банско: В съпоставяне с другите градове в България, Банско е мястото, където получаваш за по-малко пари – повече. Да не приказваме, че Банско в последните години към този момент се разраства и като целогодишен курорт.
В последните пет години цените на жилищата в Банско са ниски, само че постоянни, споделят още брокери. Средно на месец се продават сред 8-10 парцела, а търсенето е непрекъснато.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР