С 30 милиона евро Румъния ще обезщети свиневъдите, загубили животни

...
С 30 милиона евро Румъния ще обезщети свиневъдите, загубили животни
Коментари Харесай

Румъния дава 30 милиона обезщетение за чумата по свинете

С 30 милиона евро Румъния ще обезщети свиневъдите, изгубили животни поради африканската чума. Това стана ясно на състоялата се българо-румънска земеделска среща в село Щръклево, Русенско, оповестяват от БНР.

По данни на Ветеринарно-санитарната дирекция и отбрана на храните в окръг Гюргево в 15 окръга на северната ни съседка към този момент има огнища на заболяването. Умъртвени са повече от 400 000 животни.

Всички стопани обаче са получили обезщетение от страната.

Изплатените обезщетения за случаите на превантивно умъртвяване на животни са сред 20 и 40 милиона евро, настояват от Гюргевската дирекция и твърдят, че са подхванати засилени ограничения за ограничение на огнищата. Особено внимание се обръща на граничните региони.

На границата с Русе има общо 21 огнища. Намерени са три инфектирани диви свине и са затворени всички пазари за животни. Целта е да се ограничи болестта и навлизането и в България.

Зам.-областният шеф на Русе Свилен Иванов на собствен ред добави, че у нас още напролет са взети ограничения, с цел да не бъдат наранени огромните свинекомплекси, в които се отглеждат към 130 000 свине.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР