С 26 гласа за, 6 против и 6 въздържал се

...
С 26 гласа за, 6 против и 6 въздържал се
Коментари Харесай

След бурни дебати прехвърлиха собствеността на стадион Спартак

С 26 гласа " за ", 6 " срещу " и 6 " въздържал се " през днешния ден Общинският съвет на Варна върна в активите на общината стадион " Спартак “, игрищата, тенис кортовете и прилежащия паркинг, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Общинските съветници взеха решение да се подписа контракт за подмяна, според който без доплащане Община Варна придобива всички акции в новото сдружение " Стадион Спартак “.

" Инжстрой " и " Стили Роуд “ ще станат притежатели на " Спортен комплекс Спартак “ ведно с останалите недвижими парцели от капитала на остарялото сдружение.

" Не зная дали сте осведомени с оценката на акциите и ДМА от лицензиран оценител. Според мен с този си акт ние ще узаконим дефинитивно грабежа, който е умислен без присъединяване на тук присъстващите преди доста години и считам, че по този начин направеният разбор не е правилен. В него за ДМА на сдружението към 14 600 000 е цената на апортираните парцели от Община Варна. Всички усъвършенствания са на обща стойност 2 600 000 лева С днешното си деяние ще получим стадиона и прилежащия паркинг, който е на стойност 4 800 000 лева Ще се разделим с 10 млн.лв. В разбора има няколко точки, една от тях е некоректното попълване на размерите на настоящия стадион. Автомивка сега не съществува, тъй като сега имота на стадиона в едно с тенискортове не е в размер и размер, в който са направени оценките. Върху част от стадиона е построено пътно платно, въпреки че този терен е благосъстоятелност на частно сдружение, дали е отчужден? Искам да отбележа също, че отговорностите и вземанията на сдружението. Това, което на нас ни се даде като протокол, е колкото отговорности, толкоз и вземания. Задълженията са на стойност 800 000, а вземанията над 1 млн.лв. На фона на този обир това е незаслужено. ", сподели общинският съветник  Григор Григоров. 

" Аз ви приканвам да гласуваме, тъй като в последните 28 години е имало случаи, в които сме допускали неточности, в този момент би трябвало да се почисти въпросът и да вървим по новия път като не одобряваме някакви опасности, защото от бизнес позиция който желае може да си закупи земите от новото сдружение на цената, на която ги продаваме ", сподели сътрудника му Янко Станев.

" Ние решаваме проблем, пред който съветът е изправен повече от 10 години. Нормално е да бъдат основани стопански ползи, с цел да има публично-частно партньорство. Целта е да бъде поддържан клуба и спортната база, с цел да има детско-юношеска школа. Сега нямаме работещ стадион, нямаме тим играещ за А и Б групи, нямаме детски школи. Най-важното за мен е, че няма и отговорни, по тази причина няма да поддържа това решение ", сподели общинският консултант Борислав Чапаров.

Въпреки разнопосочните отзиви болшинството гласоподава прехвърлянето. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР