С 25 гласа за“, 4 въздържали се и 10 против,

...
С 25 гласа за“, 4 въздържали се и 10 против,
Коментари Харесай

Сливенска община не планира увеличение на таксата за битови отпадъци на домакинствата и бизнеса

С 25 гласа „ за “, 4 " въздържали се " и 10 " срещу, ОбССливен поддържа предлагането за план-сметката за чистотата за 2024 година Точката бе част от дневния ред на днешното съвещание на локалния парламент.

Кметът Стефан Радев изрази задоволеност, че множеството диалози, които са извършени с общинските съветници, са съумели да доведат до схващане от тяхна страна.

Чуйте в аудиото..

„ Предложеното покачване в план-сметката за тази година ще ни разреши да увеличим кратността, да отделим повече средства за разчистване на нерегламентирани сметища и да увеличим площта на улиците, които се почистват “, посочи сливенският градоначалник.

„ Направеното предложение от Кольо Милев да бъдат още нараснали препоръчаните от нас разноски за разчистване на нерегламентирани сметища, беше признато. Съгласен съм с нарастването на разноските за непорочност. Но постоянно съм бил за салдото сред опциите на общинския бюджет и спомагателните действия по чистотата, които бихме могли да включим и по този начин да разтеглим обсега им “, съобщи още Радев.

Той акцентира, че макар признатото нарастване на разноските за непорочност, Община Сливен не възнамерява нарастване на таксата за битови боклуци на семействата и бизнеса. Очакваните доходи от таксата за битови боклуци през тази година са в размер на към 12 млн. лева Общината ще дофинансира дейностите с близо 7 млн. лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР