С 25 % е увеличено насилието над учителите и с

...
С 25 % е увеличено насилието над учителите и с
Коментари Харесай

Янка Такева: С 25% е увеличено насилието над учителите и с 35%

С 25 % е увеличено насилието над учителите и с 35 % - над децата. Това съобщи председателят  на Синдиката на българските учители към Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Янка Такева, представена от Българска телеграфна агенция.

Такева участва в кръгла маса „ С отговорност към здравето на българските деца “, проведена от Българския Червен кръст (БЧК).

По думите ѝ това проучване е осъществено преди две години от социологическа организация, поръчано от Министерството на образованието и науката, само че данните не се показват публично. Насилието над учителите се прави от страна на родители и други субекти, които желаят да имат превес в учебно заведение, както и от страна на възпитаници. Насилието над децата и учениците се прави от страна на родителите, допълни Такева. Това е доста комплициран и сложен за превъзмогване развой, тъй като откакто детето няма поддръжка и грижа, усеща неналичието на фамилията, значи то има някаква вътрешна битка и увреждания в метода на мислене и на държание, добави тя.

Според Такева данни от проучването PISA, с изключение на всичко друго, демонстрират, че 28 % от българските деца демонстрират тревога, 24 % живеят с възприятието, че нямат поддръжка от родителите, а 51 % от българските възпитаници живеят с един родител. По думите ѝ всичко това се натрупва като негатив в държанието на децата и в тяхното отношение към света и по тази причина демонстрират принуждение, задоволяват тревогата си посредством посегателство към опиати, алкохол или посредством други отрицателни прояви, а по-късно стават обект на Министерство на вътрешните работи.

" Децата би трябвало да са в учебно заведение, да са обгрижвани от родителите, сподели още Такева. Трябва да се постави ред в цялата страна, да има правила, да се съблюдават законовите разпореждания, да се постави ред в грижата за децата от страна на фамилията, да се заздрави фамилията, да има обществена конюнктура и обществени правила, които да служат за образец на младото потомство. Младите подражават на мощните на деня и няма какво да се сърдим, може би времето е такова, само че всяка страна би трябвало да стъпи върху традицията и по-късно да гради новите неща ", сподели още Такева.

В полемиката участваха представители на разнообразни министерства и други институции, УНИЦЕФ и други.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР