С 24% скачат месечните възнагражденияМедицинска сестра в детска градина вече

...
С 24% скачат месечните възнагражденияМедицинска сестра в детска градина вече
Коментари Харесай

2070 лв. заплата за училищен лекар

С 24% скачат месечните хонорари

Медицинска сестра в детска градина към този момент ще взема начална заплата от 1600 лв., като до момента възнаграждението бе 1235 лева.  Началната съществена заплата на доктор в учебно заведение става 2070 лв., а до момента бе 1588 лв..

Трудовите хонорари на всички чиновници и медицинските сестри в независими детски ясли, на медицинските сестри в яслени групи към детски градини и на тези в здравни кабинети в учебните заведения в Бургас скачат с  24 %. Това стана факт с подписания от кмета Димитър Николов и представителите на синдикатите в опазването на здравето нов анекс към груповия трудов контракт на общинските медицински експерти по здравни грижи.

Началната съществена месечна заплата за здравна сестра в независима детска ясла и яслена група в детска градина се покачва от 1284 лева на 1620 лева.  Договорените по-високи трудови хонорари в новия трудов контракт влизат в действие считано от 01.07.2022 година

Кметът Димитър Николов, за следващ път благодари на синдикатите в областта на опазването на здравето за дейната позиция и ползотворното им партньорство с общинската администрация и заетите в общинското опазване на здравето.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР