С 234 гласа за парламентът гласува наведнъж и избра шестима

...
С 234 гласа за парламентът гласува наведнъж и избра шестима
Коментари Харесай

Шестима зам.-председатели ще има новият парламент

С 234 гласа " за " Народното събрание гласоподава едновременно и избра шестима заместник-председатели на 45-ото Народно заседание. Според признатите правила всяка парламентарна група предлага собствен претендент за поста. 

Така, на трибуната на управлението на Народно събрание се завръща Цвета Караянчева, само че този път в качеството си на заместник-председател от квотата на ГЕРБ. Освен ръководител, " ИТН " ще има още един представител в управлението на Народното събрание - Виктория Василева, която също става зам.-председател. Заместник-председател от Българска социалистическа партия още веднъж ще бъде Кристиан Вигенин. От квотата на Движение за права и свободи беше избран  Мукаддес Налбант, от ПГ на " Демократична България " - ген. Атанас Атанасов от ПГ " Демократична България ", а от парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " - Татяна Дончева. 

Веднага след избора си всички заеха председателските си места и се поздравиха между тях.

Депутатите избраха единомислещо и парламентарните секретари от другите парламентарни групи - от ГЕРБ - Маноил Манев и Христо Гаджев, от Има Такъв Народ - Кирил Симеонови  Петър Димитров, от Българска социалистическа партия - Филип Попов и Стоян Мирчев, от Движение за права и свободи - Мастън Мастънови  Сезгин Мехмед, от Демократична България -  Димитър Найденов и Иван Велов и от " Изправи се! Мутри вън! " - Станислав Колев и Минко Ангелов.

Гласуван беше  и състав на краткотрайната комисия, която би трябвало да създаде правилника на новото Народно заседание. Тя ще бъде управлявана от юриста Христо Дочев от " ИТН ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР