С 214 гласа за Народното събрание реши да създаде парламентарна

...
С 214 гласа за Народното събрание реши да създаде парламентарна
Коментари Харесай

Парламентарна комисия с Мая Манолова начело ще проверява управлението на институции по свой избор за 10 години назад

С 214 гласа " за " Народното събрание реши да сътвори парламентарна комисия по инспекция за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните 10 години.

Проектът на Мая Манолова и нейната група " Изправи се! Мутри вън! " претърпя няколко съществени промени.

По предложение на Татяна Дончева (ИМВ) ведомствата, които ще бъдат тествани, не бяха изчерпателно изброени, а от полемиката стана ясно, че ще бъдат по желание на комисията.

По оферти на Йордан Цонев от Движение за права и свободи думата " проверка " беше сменена с " инспекция " и бяха изключени частните пенсионни сдружения.

По предложение на водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов и сътрудниците му от групата на ГЕРБ-СДС плануваният четиригодишен интервал беше сменен с инспекция 10 година обратно.

За ръководител беше определена Мая Манолова, всяка парламентарна група ще има по трима представители: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от " ИТН ", проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от " Българска социалистическа партия за България ", Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от Движение за права и свободи, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от " Демократична България " и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от " Изправи се! Мутри вън! ".

Съставът на комисията беше признат накуп с 217 гласа " за " и един " въздържал се ". Мая Манолова беше определена за ръководител със 147 гласа " за " и един " въздържал се ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР