С 209 гласа за Димитър Маринов беше избран за председател

...
С 209 гласа за Димитър Маринов беше избран за председател
Коментари Харесай

Секретарят на Фармацевтичния съюз Димитър Маринов оглави организацията

С 209 гласа " за " Димитър Маринов беше определен за ръководител на Българския фармацевтичен съюз на VІI отчетно-изборен конгрес на организацията, заяви БНР. До момента той заемаше поста основен секретар.

" Ние сме мощни, когато сме в общественост ", съобщи Маринов. Той оглави браншовия съюз след балотаж с Венелин Сапунаров, който беше подсилен от 130 делегати.

Форумът продължава с избор на членове на управителния съвет, основен секретар и ръководители на комисии във Фармацефтичния съюз с мандат 2023 - 2026 година

360 регистрирани делегати и представители на районни фармацефтични колегии се включиха в конгреса, който стартира през вчерашния ден. За ръководител на организацията за интервала 2020 - 2023 година беше определена Асена Сербезова, която в края на 2021 бе назначена за здравен министър и съобщи управлението съюза на Велина Григорова. По време на форума Сербезова, Григорова и Маринов показаха доклад за активността на Българския фармацевтичен съюз.

Конгресът одобри решение новоизбраното управление да взе участие в подготовката за отбелязването през февруари 2024 година на 90-ата годишнина на проф. Рахамин Шекерджийски, който има изключителни заслуги към съюза и развиването на фармацията. Той е създател на редица способи и технологии при правенето на лекарствени форми. Известен е като  " бащата на беналгина ", негови изобретения са употребявани в Космоса за проучване на вкусовите анализатори в екстремални условия. Рахамин Шекерджийски е част от екипа български експерти в региона на фармакологията и имунологията, които сътвориха " Вирус сейф ", определяно като пробив в профилактиката и подпомагането на лекуването на COVID-19 и патентовано при започване на 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР