С 207 гласа за, нито един против и въздържал се

...
С 207 гласа за, нито един против и въздържал се
Коментари Харесай

НС прие с единодушие допълнителното удължаване на бюджета

С 207 гласа „ за ", нито един срещу и въздържал се Народното събрание одобри с препоръчаните публицистични оферти в допълнение удължение на бюджета.

До приемане на закон за държавния бюджет, само че не по-късно от 31 юли 2023г., приходите се събират в сходство с настоящите закони, а осъществяването на разноски, даването на прехвърляния е в размер, не по-голям от размера им за същия интервал на миналата година, като се регистрират влезнали в действие актове на Народното събрание и на Министерския съвет, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства, при съблюдаване на фискалните правила по Закона за обществените финанси.

Депутатите дефинираха и последователността за осъществяването на разноските, даването на прехвърлянията от държавния бюджет и залагането на предели от Министерството на финансите - заплащания по обслужване на държавния дълг и вноската на страната ни в ЕС; прехвърляния за правосъдната власт, социалноосигурителните фондове, общините, сметките от Европейски Съюз за Националния фонд и за Държавна фирма " Земеделие " ; Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия, БНР; предели за заплащания на бюджетните организации; други разноски.

Решението влиза в действие от Деня на обнародването му в „ Държавен вестник ".

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че все още в хазната има над 10 млрд.лв., тъй че " всевъзможни приказки за банкрут са несъстоятелни ". " Причината да преглеждаме този план не е неналичието на пари, а тъй като би трябвало да имаме право да ги харчим до приемане на естествения закон за бюджета ", акцентира той.

" Що се отнася до това, какви политики ще бъдат заложени в него, това зависи от обособените министри ", посочи Василев. Следващите две седмици ще приказваме, тъй че да можем да се разпрострем съгласно кесията си в границите на 3 % недостиг, уточни той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР